Rossana Miele

Productieteam

Rossana Miele is kunstproducent en faciliteert de ontwikkeling van de artistieke en culturele projecten van onderzoeksfase tot creatie. Zij is geïnteresseerd in het proces dat komt vóór de uitvoering van een werk en in de verschillende interacties die tijdens deze fase gegenereerd worden.
Recent werkte ze samen met de Spaanse Academie in Rome, als managing producer van de eindprojecten van de kunstenaars en architecten in residentie voor het seizoen 2014-2015. Daarvoor was ze managing director van het programma "Artists in residence" in MACRO, het Museum of Contemporary Art of Rome, dat startte in 2012. Kunstenaars in residentie in MACRO waren onder meer: Julieta Aranda, Anna Franceschini, Francesca Grilli, Graham Hudson, Hiwa K, Jacopo Miliani, Jon Rafman, Sahej Rahal, Katerina Seda en Luca Trevisani.

In 2010 begon ze een samenwerking met de Italiaanse kunstenaar Rossella Biscotti als onderzoeker en producent van de projecten "The Trial (Il Processo)", 2010, "The Prison of Santo Stefano", 2011, en "Le Teste in Oggetto", 2014. Overige belangrijke ervaringen als onafhankelijk producent waren de projecten "Exorcising Ancient Ghosts", 2010, en de performance "Your country does not exist", voor kunstenaarsduo Libia Castro & Ólafur Ólafsson. Het laatste van die twee projecten was een locatievoorstelling voor het IJslandse paviljoen op de Biënnale van Venetië van 2011.