Spirit of Coalition

  • Locatie:
    Parc Duden and different locations
  • Deelnemers:
    Luigi Coppola Gregory Dapra Stefano Faoro Teresa Gentile Gabriel Mattei Miriam Secco

De hoofdrolspelers van het slotevenement van Parckdesign2016 zijn een groep van BIMers die de zowat duizend medewerkers vertegenwoordigen die ijveren voor het milieu en het gemeengoed van de verschillende territoriale gemeenschappen van Brussel.

Het huidige debat rond complexe themas zoals natuurbehoud, toegankelijkheid en de verdeling van essentiële hulpbronnen varieert en vereist actieve standpunten en waarnemingen, die zich niet altijd gemakkelijk in een synthese laten vatten. Dit geldt des te meer voor de medewerkers van een instituut dat belangrijke knopen moet doorhakken en heel wat verantwoordelijkheden in dit domein moet opnemen. Dit potentieel binnen het instituut waaraan het gelegenheidskoor uitdrukking geeft, houdt tegelijk een paradox in: het individu wordt gezien als een verbond of nucleus waarrond gedachten, handelingen en verlangens samensmelten.

De teksten, ideeën, acties en visies van het Precaire Coalitiebureau, dat een stek krijgt in de administratielokalen van ‘Leefmilieu Brussel’, vormen de basis voor de vertolking, waarbij vocale melodie wordt afgewisseld met dissonantie.

https://www.flickr.com/photos/parckdesign2016/albums/72157670091326255

Programma